Witam wszystkich na forum BETA Memorizer.pl
Zapraszam do testowania, przesyłania sugestii oraz zgłaszania problemów z funkcjonowaniem forum.
Pozdrawiam
Jeśli potrzebujesz jakiegoś testu...
Jeśli ktoś ma jakieś specjalnie zapotrzebowanie na test to niech napisze na jaki może będę mieć materiały to pomogę, a jak nie ja to ktoś inny.
pozdr
Zmiany w Memorizer.pl
Witajcie. W tym wątku możecie komentować wprowadzane zmiany w serwisie. Piszcie co się wam podoba a co nie. Czego wam tu brakuje a co jest w nadmiarze. Pamiętajcie, że serwis jest tworzony dla was i wasze zdanie jest dla nas najważniejsze.
Pozdrawiamy
stolice
od kiedy Jemen, Portugalia i Hiszpania są w Afryce, a Grecja w Azji?
Jeśli ktoś ma pojęcie to proszę o info.....
Pozdrawiam
Jak oceniać testy?
Może to dość głupie pytanie, ale w jaki sposób mam ocenić test?
Tj. chodzi mi o techniczną stronę.
Ustawiam procent... i? Co dalej?
Nowy układ strony głównej i stron kategorii. Co sądzicie?
Wczoraj wprowadziliśmy nowy wygląd strony głównej. Dziś przebudowaliśmy strony kategorii. Wyrzuciliśmy reklamy graficzne. Co sądzicie o nowej szacie. Czy jest funkcjonalna? Co możemy w niej jeszcze zmienić? Wszelkie opinie mile widziane :)
Pozdrawiamy
Dziś w nocy kolejna niespodzianka :]
Dziś w nocy na stronie pojawi się prosty, choć miły dla oka dodatek... A mianowicie możliwość dostosowania wyglądu strony przez każdego użytkownika indywidualnie :)
Pozdro.
Szakal świetny zestaw testowy!
Trochę Cię tu nie było ale test z PIO pamiętam. Też mi się podobał.
Co sądzicie? Jak dla mnie rewelacja. Jeśli jeszcze ktoś rozwiązuje tu "ekonopodobne" testy to niech się wypowie :D
Oj Lusinka :P
Koentarz możesz dodać jak rozwiążesz test. A co do grafiki? Co Ci się nie podoba? Cała czy niecała? :P
PRL :)
Ostatnio dużo pojawia się testów z PRL. Ciekaw jestem ilu z was pamięta dobrze te czasy a ilu zna je z książek.
Niestety nie dam rady dziś tego skończyć... :(
Dokończę jak wstanę bo jeszcze mi dużo zostało. Także dobranoc ;]
Mgła.
Byliśmy ostatnio na filmie "Mgła" i moim zdaniem ostro przereklamowany. W ogóle nie straszny, momentami dłużyzny. Spodziewałem się filmu na którym chociaż przez chwilę można by się "pobać" ale niestety nic z tego. Jedynie końcówka była niezła :] Tego nie byłem w stanie przewidzieć... A wam jak się podobał?
Statusy opisowe na stronie.
Od dziś każdy może wprowadzić swój status opisowy wraz z wybraną emotką. Taka mała bzdurka ale myślę że będziecie jej używać. Ja używam xD Pozdro.
seriale...
napiszcie jakie seriale telewizyjne lubicie najbardziej... ja lubie znaczna wiekszośc... :p
sQl...
ogólnie szkoły nie lubie... ale mam fajna klase... i wogóle... xD... piszcie cos o swoich szkołach.. ;d;d
Halo, wczoraj zrobiłem test z hydrosfery i nikt mi go jeszcze nie ocenił :P ruszcie się ;]
Bo mi przykro hehehe. Nie no zbijam się ale tak dziwnie pusto bez oceny wygląda... Przygarnij kropka...
:
:
Nie mogę oceniac testów, które wykonałem.... :(
Proszę o pomoc poniewaz po wykonaniu przeze mnie testu nie mogę go ocenic. Próbuję przesunąc suwak ale nie dqa sie ani drga jakby cos go blokowało;/
[Błąd]Brak możliwośći oceniania na IE - rozwiązany?
Poprawiłem skrypt oceniania testu, sprawdźcie czy działa na IE i dajcie znać. ;] Pozdro.
Co nowego na stronę?
Forum jest w fazie testów i na razie nie zgłaszacie żadnych usterek więc wypadałoby zająć się czymś nowym na stronie :]
Piszcie jakie macie pomysły i czego wam brakuje na Memorizer ( oczywiście strona techniczna a nie merytoryczna :D ). Edytora kursów jeszcze nie skończyłem więc go nie zamieszczam :)
Czekam na Wasze pomysły. Pozdr :)
Piszcie jakie macie pomysły i czego wam brakuje na Memorizer ( oczywiście strona techniczna a nie merytoryczna :D ). Edytora kursów jeszcze nie skończyłem więc go nie zamieszczam :)
Czekam na Wasze pomysły. Pozdr :)
Wesołych Świąt everyone :]
Mam nadzieję że wypoczniecie od tej codziennej harówki. Ja na pewno mam taki zamiar :D
Powstaje angielskojęzyczna wersja strony Memorizer.pl
Jestem właśnie na etapie tłumaczenia. Adres: http://www.memo-rizer.com.
Jeśli ktoś czuje się na siłach i chce się przyczynić do podbicia Anglii i Ameryki to zapraszam :))
Pozdrawiam ;]
Jeśli ktoś czuje się na siłach i chce się przyczynić do podbicia Anglii i Ameryki to zapraszam :))
Pozdrawiam ;]
Anka 272 dzisiaj dominuje na memo :)
Ilość testów jest naprawdę imponująca... Gratulacje, coś mi się wydaję że szybko punkty polecą :D
To tyle na tę chwilę, spadam do pracy :) Jak przetłumaczę całe memo angielskie to pojawi się tu spoooro nowości. Póki co proszę o cierpliwość :)
Pozdrawiam Was
To tyle na tę chwilę, spadam do pracy :) Jak przetłumaczę całe memo angielskie to pojawi się tu spoooro nowości. Póki co proszę o cierpliwość :)
Pozdrawiam Was
No co jest? :]
Dlaczego nikt się nie odzywa? :D Ja rozumiem że weekend ale coś pusto strasznie :] Dzisiaj wieczorem wrzucam kosmiczny panel do edycji testów i czekam na komentarze. 5 dni pracy ale myślę że warto było...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nowy panel do edycji pytań :] - wreszcie
Jeśli coś nie będzie działać to proszę o informacje na forum albo na maila info[małpka]memorizer.pl
Mam nadzieję że przypadnie Wam do gustu :)
Pozdrawiam i czekam na uwagi,
Turas zawsze na posterunku :)
Mam nadzieję że przypadnie Wam do gustu :)
Pozdrawiam i czekam na uwagi,
Turas zawsze na posterunku :)
Jak długo wgrywa sie Avatar???
Pytam sie bo jak probowalem wgrac to nie chcialo sie wgrac i nie wiem czy to tak dlugo sie wgrywa czy to ja mam jakis problem znow :D
Filtrowanie wyników przeglądania działów
Uffff... Po bardzo dłuuugim czasie użerania się chyba się udało :) Od dziś każdy kto posiada rangę "Starszy adept" lub wyższą może skorzystać z nowej opcji "Filtorwania wyników".
Przeglądając poszczególne działy w prawym rogu tabeli z wynikami zobaczysz suwak. Pozwala on na określenie jak ocenione testy chcesz oglądać. Przykładowo jeśli nie masz ochoty oglądać testów ocenionych poniżej 50% bo uważasz że nie są godne uwagi, przeciągnij suwak na środek i poczekaj chwilę aż załaduje się nowa lista zestawów ocenionych powyżej wybranego progu.
Opcja ta została wprowadzona pośrednio dzięki Lusince1992, której bardzo przeszkadzają "badziewne testy" :))
Zachęcam do testowania. Jeśli coś nie będzie działać prawidłowo to piszcie. Najlepiej w tym wątku albo na info[małpka]memorizer.pl
Pozdrawiam
Przeglądając poszczególne działy w prawym rogu tabeli z wynikami zobaczysz suwak. Pozwala on na określenie jak ocenione testy chcesz oglądać. Przykładowo jeśli nie masz ochoty oglądać testów ocenionych poniżej 50% bo uważasz że nie są godne uwagi, przeciągnij suwak na środek i poczekaj chwilę aż załaduje się nowa lista zestawów ocenionych powyżej wybranego progu.
Opcja ta została wprowadzona pośrednio dzięki Lusince1992, której bardzo przeszkadzają "badziewne testy" :))
Zachęcam do testowania. Jeśli coś nie będzie działać prawidłowo to piszcie. Najlepiej w tym wątku albo na info[małpka]memorizer.pl
Pozdrawiam
nie podoba mi się....ale podoba się ...
nie podoba mi się
1. Nowa opcja dodawania pytań i nie widać wyraźnie opcji odpowiedzi...rozumiem co poeta miał na myśli ale... mnie osobiście się nie podoba
2. Są osobniki (na 10000000000% mężczyzna),które dodają jakieś testy ;
a) bez odpowiedzi i pytań
b) jakieś mało inteligentne i żenujące pytania
powinny być sukcesywnie usuwane.
3.co niektóre testy są zdecydowanie za długie!
4.nie podoba mi się kompletnie to coś na dole nazwane :"ostatnio na stronie"
5 nie podobają mi się plakaty z PRL-u, które widzi każdy niezarejestrowany użytkownik
6. a czcionka na forum jest....;/bynajmniej
podoba mi się
1.ogólnie strona ma baardzo ładną szatę graficzną;prostą i przejrzysta
2. idea strony jest również bardzo fajna bo poprzez zabawę edukuje
p.s wady strony są tylko i wyłącznie techniczne
1. Nowa opcja dodawania pytań i nie widać wyraźnie opcji odpowiedzi...rozumiem co poeta miał na myśli ale... mnie osobiście się nie podoba
2. Są osobniki (na 10000000000% mężczyzna),które dodają jakieś testy ;
a) bez odpowiedzi i pytań
b) jakieś mało inteligentne i żenujące pytania
powinny być sukcesywnie usuwane.
3.co niektóre testy są zdecydowanie za długie!
4.nie podoba mi się kompletnie to coś na dole nazwane :"ostatnio na stronie"
5 nie podobają mi się plakaty z PRL-u, które widzi każdy niezarejestrowany użytkownik
6. a czcionka na forum jest....;/bynajmniej
podoba mi się
1.ogólnie strona ma baardzo ładną szatę graficzną;prostą i przejrzysta
2. idea strony jest również bardzo fajna bo poprzez zabawę edukuje
p.s wady strony są tylko i wyłącznie techniczne
Ania272 nie denerwuj się tak :)
Przecież nikt Ci tu nie chce krzywdy zrobić więc nie wiem po co ta Twoja złość.
Matura z historii sztuki 2007 - arkusz podstawowy
Użytkownik matu pisze "nawet jeśli się dobrze wpisało nazwę kościoła a kropkę przy skrucie (blabla bla)"
do MATU SKRÓCIE a nie jak napisałeś skrucie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pisze to tu bo już trzeci raz próbuje skończyć test i ni się komp. zawiesza.
DO AUTORKI pisząc w jednym z zadań "(...) malarzom przyporządkuj trzy zakresy tematyczne. Wybierz z pośród możliwych (bla bla bla) " to czemu w odpowiedzi umieszczasz więcej niż trzy odpowiedzi ??
do MATU SKRÓCIE a nie jak napisałeś skrucie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pisze to tu bo już trzeci raz próbuje skończyć test i ni się komp. zawiesza.
DO AUTORKI pisząc w jednym z zadań "(...) malarzom przyporządkuj trzy zakresy tematyczne. Wybierz z pośród możliwych (bla bla bla) " to czemu w odpowiedzi umieszczasz więcej niż trzy odpowiedzi ??
matura rosz.
a oto kila tematów wypracowań na mat. rosz.
1.Państwo polskie w X wieku i jego proces wchodzenia do cywilizacji europejskiej
2. Problem Zakonu Krzyżackiego w stosunkach z Polską w XIII- XIV wieku
3. Kształtowanie się Rzeczypospolitej szlacheckiej i jej główne filary w XVI wieku.
4.Miedzy reformacją a kontrreformacją. Rzeczypospolita w dobie reformacji
5.Wpływ wojen Polski z Rosją,Szwecją, Turcją w XVII na stan państwa
6.Wpływ idei i rozwiązań filozoficznych na organizację państw Europy w XVII -XIX w
7. Polityka zagraniczna ostatnich Jagiellonów
8.Odbudowa państwa polskiego po I wojnie światowej
9. Przemiany polityczne w Polsce od 1945 do 1956
10.Sytuacja polityczna europy po kongresie wiedeńskim
ps:jak mi się później zachce to dodam jeszcze kilka tematów
1.Państwo polskie w X wieku i jego proces wchodzenia do cywilizacji europejskiej
2. Problem Zakonu Krzyżackiego w stosunkach z Polską w XIII- XIV wieku
3. Kształtowanie się Rzeczypospolitej szlacheckiej i jej główne filary w XVI wieku.
4.Miedzy reformacją a kontrreformacją. Rzeczypospolita w dobie reformacji
5.Wpływ wojen Polski z Rosją,Szwecją, Turcją w XVII na stan państwa
6.Wpływ idei i rozwiązań filozoficznych na organizację państw Europy w XVII -XIX w
7. Polityka zagraniczna ostatnich Jagiellonów
8.Odbudowa państwa polskiego po I wojnie światowej
9. Przemiany polityczne w Polsce od 1945 do 1956
10.Sytuacja polityczna europy po kongresie wiedeńskim
ps:jak mi się później zachce to dodam jeszcze kilka tematów
Moduł testów i przerobiony panel informacyjny
Zapraszam do zwiedzania i wyrażania opinii w tym wątku :)
P.S.
Ponieważ jest to nowa opcja mogą wystąpić błędy i byłbym wdzięczny za poinformowanie o takowych jeśli się pojawią.
Pozdrawiam
P.S.
Ponieważ jest to nowa opcja mogą wystąpić błędy i byłbym wdzięczny za poinformowanie o takowych jeśli się pojawią.
Pozdrawiam
Plany wakacyjne :D :D
Wiem że może za wczesnie zeby myslec o wakacjach ale troche oderwania od codziennej rzeczywistosci szkolnej tez sie przyda ;) Ja osobiscie mam zamiar pojechac na kolonie.... potem z rodzicami za granice jak wypali :P a reszta spokojny odpoczynek w domciu :D A wy? ;
Do Anka666 ;]
Dziecko drogie na przyszłość pragnę Cię poinformować że każdy Twój ruch na tej stronie jest monitorowany i przy następnych próbach mieszania i wprowadzania nieładu Twoje IP powędruje na policję a tam nie będą się z Tobą cackać. Skończą się wtedy głupie żarty a zacznie się płacz... Po co Ci to? Chcesz się wyżyć idź na fotka.pl bo Twoje wątpliwe poczucie humoru nikogo tutaj nie bawi. Myślisz że w internecie jest się anonimowym? Jeśli tak to współczuję niewiedzy...
czy Drogi Turas obecny jest na sali
czekam i czekam a tu nic i ciągle widzę najpiękniejsze słowo na tej stronie undefined mam nadzieję że w końcu ktoś sie tą sprawa zainteresuje
Turas:)
100 lat dziadku! Powiedz co Ci przywieźć: krem przeciwzmarszczkowy, bilobil, okulary, formalinę? :D :*
Błąd undefined i poprawiony algorytm testów normalnych i Maximus.
Po długich pracach udało się ( mam taką nadzieję ) w 100% wyeliminować uciążliwy błąd pt. "Undefined" :) Objawiał się on pojawiającym się w trakcie testu komunikatem "undefined" po którym nie można było już wykonać testu do końca.
Testy normalne i Maximus zostały zoptymalizowane tak, by lepiej dobierały nieopanowane pytania dzięki czemu powinno być Wam jeszcze łatwiej opanować materiał z którym macie problemy.
Wkrótce kolejne poprawki o które prosiliście, w szczególności Anitt14 i klawiaturka która powoduje dużo problemów i dlatego jeszcze się nie pojawiła.
Pozdrawiam i życzę miłej i słonecznej niedzieli niekoniecznie przy kompie :)
Testy normalne i Maximus zostały zoptymalizowane tak, by lepiej dobierały nieopanowane pytania dzięki czemu powinno być Wam jeszcze łatwiej opanować materiał z którym macie problemy.
Wkrótce kolejne poprawki o które prosiliście, w szczególności Anitt14 i klawiaturka która powoduje dużo problemów i dlatego jeszcze się nie pojawiła.
Pozdrawiam i życzę miłej i słonecznej niedzieli niekoniecznie przy kompie :)
Hmm..
Kiedy będzie działało forum na angielskim memo? "Zabiorę" się za tą stronkę 15 maja, po skończonej sesji.. :)
witam.
strasznie irytująca jest ta reklama na siłe. mam na myśli "telefony" okej można raz tą strone obejrzec i wystarczy. ale potrzeba otwierania jej za każdym pytaniem jest żałosna.
Progi dostępności testów
Od jutra czyli 01.05.2008 zmieniają się zasady wyświetlania testów. Wszystkie zestawy ocenione poniżej 15% nie będą wyświetlane na stronie. Ma to na celu wyeliminowanie zbędnych, nieprzemyślanych i wadliwych testów. Pozdrawiam i życzę udanego długiego weekendu a za maturzystów trzymamy wszyscy kciuki :)
Zmiany na stronie głównej.
Jak widzicie strona z główna główna :) zmieniła swój wygląd, z czym wiąże się możliwość niepoprawnego wyświetlania niektórych elementów o czym proszę mnie informować niezwłocznie :) Dodatkowo po wielu miesiącach nieobecności powróciła wyszukiwarka. Mam nadzieję że się przyda.
P.S. Apeluję o nieużywanie Internet Explorera 6. Ludzie, nie wypada :D Nawet nie wiecie ile tracicie. Zamiast internet explorera zainstalujcie sobie Firefox'a lub Operę to naprawdę ułatwia życie i jest za darmo. No ewentualnie instalujcie Internet Explorer 7.
Koniec wykładu :]
Pozdrawiam :)
P.S. Apeluję o nieużywanie Internet Explorera 6. Ludzie, nie wypada :D Nawet nie wiecie ile tracicie. Zamiast internet explorera zainstalujcie sobie Firefox'a lub Operę to naprawdę ułatwia życie i jest za darmo. No ewentualnie instalujcie Internet Explorer 7.
Koniec wykładu :]
Pozdrawiam :)
Historia
Tegoroczna matura z historii to jakieś kosmiczne nieporozumienie.. :) To był egzamin dla 18-latków, czy gimnazjalistów? :)
OOO ktoś tu się z avatarem na kolorowo pojawił :]
Co słychać? Jak weekend? Bo u mnie standard - przy kompie.
Pozdr
Pozdr
Punkty
Hej, ile sie dostaje punktów za wykonany test??
Tzn. czy za kazdy wykonany test jest przyznawana taka sama ilosc punktów. Czy punkty zależą od zdobytej liczby % w teście??
Tzn. czy za kazdy wykonany test jest przyznawana taka sama ilosc punktów. Czy punkty zależą od zdobytej liczby % w teście??
Hej
Moje pytanie:
Czy moznaby na strone dać np. wiecej cos o sobie? Np. dodawac swoje foty. taka jakby galeria.
I jakis shoutbox czy czat...
Cos zeby troche rozruszac ta strone.
Czy moznaby na strone dać np. wiecej cos o sobie? Np. dodawac swoje foty. taka jakby galeria.
I jakis shoutbox czy czat...
Cos zeby troche rozruszac ta strone.
Problem
Hej, wie ktos moze jak sciagnac simlocka przez neta?? mam model Sony Ericsson D750i.
Znalazlam pare stron w necie,ze mozna sciagnac za 5 zl. I wszystko wpisuje. Ale gdy z tel. zpisuje IMEI to pisze, że jest nie prawidłowy. Jest kto to by wiedział dlaczego i może by mi pomógł go sciagac??
Znalazlam pare stron w necie,ze mozna sciagnac za 5 zl. I wszystko wpisuje. Ale gdy z tel. zpisuje IMEI to pisze, że jest nie prawidłowy. Jest kto to by wiedział dlaczego i może by mi pomógł go sciagac??
Idealny mężczyzna
Pewnego radosnego dnia zastanawiałam się nad moim przyszłym mężem.I doszłam do pewnych wniosków, które wam zaprezentuję.
W niedalekiej przyszłości podczas pewnego poranka pod moim balkonem zjawi się księże w lśniącej zbroi ,powie: "o piękna niewiasto przemierzyłem krainę mojego ojca wzdłuż i w szerz i nie spotkałem nigdzie tak zabawnej,inteligentnej,mądrej,dobrej,utalentowanej,pięknej białogłowy ...Zawsze śniłem i prosiłem o niewiastę,która byłaby taka jak ty. W twoich oczach widać rozgwieżdżone niebo,Twoje słowa sa mi bliższe niż granie najznakomitszego grajka....itd,itp
W niedalekiej przyszłości podczas pewnego poranka pod moim balkonem zjawi się księże w lśniącej zbroi ,powie: "o piękna niewiasto przemierzyłem krainę mojego ojca wzdłuż i w szerz i nie spotkałem nigdzie tak zabawnej,inteligentnej,mądrej,dobrej,utalentowanej,pięknej białogłowy ...Zawsze śniłem i prosiłem o niewiastę,która byłaby taka jak ty. W twoich oczach widać rozgwieżdżone niebo,Twoje słowa sa mi bliższe niż granie najznakomitszego grajka....itd,itp
Gdzie się podziała ANIA272 ?!
Ania zniknęła. A ja czekam aż odpisze mi na forum. I co? Gdzież się podziała ta kobieta o niemal rycerskim usposobieniu? Ania wracaj
Olimpiada z historii!!!
Witam mam prośbę. Chciałabym dostać jak najwięcej informacji o olimpiadach historycznych dla gimnazjalistów a najlepiej dla klasy 2.Każda informacja sie przyda ;] pozdrawiam =] i czekam na liczne odpowiedzi ;P. Z góry DZIĘKUJE!!!
Moja średnia...
z obecnego roku [chodzilam do 1 gimnazjum] wynosi 5,00 ;] jak na mnie to świetny wynik ;P
Mała reklama :P
Serdecznie zapraszam na forum specjalnie dla maturzystów.
www.maturzysci.mojeforum.net
Pomozcie rozkrecic forum a takze zapiszcie sie, aby sobie nawzajem pomóc:)
Pozdrawiam:)
Lato... a raczej jego brak :((
Jak Wam się podoba tegoroczne lato? ja jestem załamany... nie pamiętam czegoś takiego :/ Tym bardziej że w tym roku zapowiadano naprawdę upalne dni i na to się przygotowywałem a teraz muszę zadowolić się deszczem i lekkimi przejaśnieniami. Szkoda...
Nastolatki
Myślę, że jest dużo dziewczyn, które chciałyby pogadać o różnych sprawach nastolatek. Mnie interesuje jedna odpowiedź. Czy nastolatki lubią słuchać ostrego rocka heavy metalu albo rocka, ale nieco spokojniejszego, w stylu The Rasmus. Lubicie taką muzykę? Opinie chłopaków również mile widziane :)
Wakacyjne wyjazdy :)
Jeśli ktoś gdzieś był/będzie w te wakacje w jakimś fajnym miejscu to niech się wpisze. Ja zaczynam - tydzień w Paryżu było wypaśnie :)
Jaka muza was kręci?
Mnie osobiście The Rasmus. Mówię, piszę o tym wszem i wobec. Lubię też wilki i fiński HIM. Z heavy metalu abooże bardziejz hard rocka lubię Lordi. A wy??
Jak zrobić wybór odpowiedzi?
Zgodnie z życzeniem Saurona i Turasa chcę zmienić formę zadawanych pytań i odpowiedzi. Jak mam to zrobić? Próbowałam, ale coś nie tak jak trzeba :)
Pytanie do Turasa
Zrobiłam quiz wg wskazówek twoich i Saurona "Jak dobrze znasz piosenki Feel-a i jak?
Historia muzyki na marutze... jaka jest???
Myślę o zdawaniu historii muzyki na maturze. Czy trudno zdać ten przedmiot na poziomie rozszerzonym? Posiadacie jakieś pomoce naukowe czy coś? Pls o pomoc...
Kolejne zmiany... na ten nowy rok szkolny
Z dniem 2 września 2008 roku wprowadziliśmy niewielkie zmiany w wyglądzie strony głównej i nowy mechanizm przeglądania testów. Wyświetlane są one teraz w mniejszej ilości ale za to można na bieżąco przeglądać testy wcześniejsze za pomocą przycisków nawigacyjnych. Zmiany te dotyczą zarówno najnowszych jak i najlepiej ocenianych oraz najbardziej popularnych testów.
Zmieniliśmy także w dniu wczorajszym treść regulaminu, który wchodzi w życie z dniem 7 września bieżącego roku. Wszyscy zainteresowani mogą sprawdzić nową wersję. Odnośnik znajduje się w stopce strony.
Zaczął się rok szkolny. Z tej okazji życzymy wam wielu sukcesów, wytrwałości i opanowania na te najbliższe 10 miesięcy.
Ekipa Memorizer.pl
Zmieniliśmy także w dniu wczorajszym treść regulaminu, który wchodzi w życie z dniem 7 września bieżącego roku. Wszyscy zainteresowani mogą sprawdzić nową wersję. Odnośnik znajduje się w stopce strony.
Zaczął się rok szkolny. Z tej okazji życzymy wam wielu sukcesów, wytrwałości i opanowania na te najbliższe 10 miesięcy.
Ekipa Memorizer.pl
Dlaczego matura obowiązkowa z matematyki w roku 2010 dla klas 4 technikum?
Dręczy mnie myśl o zdawaniu matury z matmy gdyż chodzę do technikum 4 letniego i jako pierwszy rocznik obowiązkowo zdaję razem z klasami 3 liceum..to niesprawiedliwe...gdybym wiedziała to bym do liceum poszła a nie technikum..
ej gdzie się wszystkie moje niewiasty podziały ?
rozumiem wakacje, studia, mało czasu ale nie zostawiajcie mnie samej na tym dużym forum bo się zaczynam bać !
Poważne zmiany panelu edycji pytań, modułu nauki i testów.
Witam. W związku z tym że ostatnio na stronie nie pojawiają się żadne techniczne zmiany pragnę poinformować że to nie dlatego że się obijamy :) Prace nad przebudową głównych modułów Memorizera są po prostu bardzo czasochłonne. Aby nie być gołosłownym prezentuję parę zrzutów ekranu z tego co już udało się stworzyć. Jesteśmy napewno bliżej niż dalej zakończenia prac. Ok do rzeczy:
Ekran 1:
Tu prezentuje się okno główne edytora pytań. Jak widzicie sporo się zmieniło. Poukładaliśmy inaczej przyciski, pozmienialiśmy masę technicznych rzeczy a do tego działa to teraz szybciej i bardziej niezawodnie.

Ekran 2:
Tutaj też mamy edytor i podmenu wyboru typu pytania.

Ekran 3:
Ekran nauki. Tak wyglądają pytania na które dobrze odpowiedzieliśmy. W naszym ulubionym ostatnio języku :)

Ekran 4:
Tu już poszło troszkę gorzej. Pojawiła się błędna odpowiedź. Teraz bardziej widoczna, wiemy czego musimy się pouczyć.

Ekran 5:
I znowu zła odpowiedź, trudno :( Do tego widzimy jak wygląda pole na które jeszcze nie odpowiedzieliśmy.

To tyle na dziś. Bardzo proszę o zgłaszanie swoich uwag co do tych zmian. Dopóki nie wprowadziliśmy tego na stronę łatwiej nam będzie coś zmienić. Mam nadzieję że to co zobaczyliście spodobało się :)
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
Ekran 1:
Tu prezentuje się okno główne edytora pytań. Jak widzicie sporo się zmieniło. Poukładaliśmy inaczej przyciski, pozmienialiśmy masę technicznych rzeczy a do tego działa to teraz szybciej i bardziej niezawodnie.

Ekran 2:
Tutaj też mamy edytor i podmenu wyboru typu pytania.

Ekran 3:
Ekran nauki. Tak wyglądają pytania na które dobrze odpowiedzieliśmy. W naszym ulubionym ostatnio języku :)

Ekran 4:
Tu już poszło troszkę gorzej. Pojawiła się błędna odpowiedź. Teraz bardziej widoczna, wiemy czego musimy się pouczyć.

Ekran 5:
I znowu zła odpowiedź, trudno :( Do tego widzimy jak wygląda pole na które jeszcze nie odpowiedzieliśmy.

To tyle na dziś. Bardzo proszę o zgłaszanie swoich uwag co do tych zmian. Dopóki nie wprowadziliśmy tego na stronę łatwiej nam będzie coś zmienić. Mam nadzieję że to co zobaczyliście spodobało się :)
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
kto na olimp...
chodzi mi oczywiście o olimpiadę z biologii... chciałabym poznać tutejszych olimpijczyków ;). rzecz jasna nie mam na myśli samych finalistów, laureatów, itd., ale też osoby, które chcą wziąć udział, teraz lub kiedyś startowały, przeszły - lub nie - do następnego etapu... ;p kto się prężnie uczy?? ;}
Proszę o testy :)
Mam taką prośbe... potrzebne mi testy z historii z Dynastii Piastów... od 960-1370... znalazlem juz pare ale je juz rozwiazalem a wydaje mi sie ze jeszcze nie wszystko było w nich powiedziane... Byłbym wdzieczny za takie testy :)
Musical "Drogi życia"
Moja koleżanka gra w musicalu. Lubicie tego tupu inscenizacje??? Ja dzięki niej tak!!!
Musical "Drogi życia"
Moja koleżanka gra w musicalu. Lubicie tego tupu inscenizacje??? Ja dzięki niej tak!!!
miłość w gimnazjum czy zauroczenie
ostatni przeżyłąm swoją miłość ale w tym problem że jest to nauczyciel. a wiadomo spotykamy się poza szkołą i jak mam okienko. chcę to zako.ńczyć ale on mi nie pozwala wstawia mi dobre oceny z wosu. pomocy co robić? trzymać to dalej czy nie?????
co tam ludzie nikt z podstawówki nie wchodzi na takie strony?
popiszmy chociaż na forum.Nie siedź tylko na QUIZY poklikaj, a m,że zostaniemy przyjaciółmi w sieci. Więc poklikaj do mnie a poczujesz sie swobodnie.Kończe bo obiadek stygnie.
Zmiana działu testów i nauki, przebudowane testy i system oceniania.
Ufff... Wreszcie udało się wprowadzić większość zmian które były na tapecie od dość dawna. Po pierwsze edycja testów została zmieniona. Po drugie rozwiązywanie testów i naukę również przebudowaliśmy. Teraz prościej będzie Wam ocenić poziom tego, co inni stworzyli. Ponieważ przebudowa testów była `gruntowna` mogą zdarzyć się błędy. Jeśli cokolwiek wypatrzycie - dajcie znać na info[ma-łpa]memorizer.pl :)Pozdrawiam i mam nadzieję że zmiany Wam się spodobają.
Problemy techniczne
Dlaczego nie moge uruchomic zadnego testu z jezyka hiszpanskiego. Dziala jedynie program "Ucz sie¨. Prosze o podpowiedz abo o wyjasnienia.
ZIMA
czy ktoś , podobnie jak ja , gdy idzie do szkoły przeklina tę okrutną i lodowatą porę roku? Czuję się jak przemarznięta kurka cały czas. Lubicie zimę???
Usuwanie testów
A może by tak administrator usuwał zbędne testy? Tzn np. takie które od 5 osób uzyskały mniej niż 30%? Niektóre testy są naprawdę beznadziejne albo źle skonstruowane i tylko zaśmiecają serwis, można z tym coś zrobić?;-)
początki
niedawno założyłam sobie konto na tej stronce :) strona bardzo mi się podoba tylko nie wiem co trzeba zrobić aby rozwiązany test czy quiz zapisał się w moich wynikach... proszę pomóżcie :)
profil biol-chem
witam wszystkich;p mam takie pytanko do licealistow: kto jest na proflu biol-chem? to fajny profil? czy chemia jest trudna w liceum? bo biola to głównie teoria;D
TESTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DIREKT I ALLES KLAR
WITAM !!!!!!!!!
Mam do sprzedania testy nauczyciela
KONIEC ZŁYCH OCEN !!!!!!!!
WPŁATA NA KONTO-TESTY JESZCZE DZIŚ U CIEBIE !
*Upstream Test Booklet WSZYSTKIE poziomy ! 8 ZŁ
* English File Pre-Intermediate NEW
* New English File Intermediate Test Booklet with a key
* New English File - Elementary Test Booklet with a key
* New English File -Basic Matura Tests
8 zł
*New Headway Tests różne poziomy
* Język angielski matura na 100% - arkusze maturalne [POL]
Author: Radosław Brzozowski, Tom Booth, Roy Haworth, Dan Elloway
Publisher: Wydawnictwo Szkolne PWN
* New Matura Matrix
* Matura Repetytorium z testami Język Angielski Poziom Podstawowy MacMillan Answer Key
Niemiecki
Alles Klar TESTY WSZYSTKIE POZIOMY !!
DIREKT TESTY !!!!
cena
5-10 zł
format pdf
Adzia_19@poczta.fm
TESTY NAUCZYCIELA
WITAM !!!!!!!!!
Mam do sprzedania testy nauczyciela
KONIEC ZŁYCH OCEN !!!!!!!!
WPŁATA NA KONTO-TESTY JESZCZE DZIŚ U CIEBIE !
*Upstream Test Booklet WSZYSTKIE poziomy ! 8 ZŁ
* English File Pre-Intermediate NEW
* New English File Intermediate Test Booklet with a key
* New English File - Elementary Test Booklet with a key
* New English File -Basic Matura Tests
8 zł
*New Headway Tests różne poziomy
* Język angielski matura na 100% - arkusze maturalne [POL]
Author: Radosław Brzozowski, Tom Booth, Roy Haworth, Dan Elloway
Publisher: Wydawnictwo Szkolne PWN
* New Matura Matrix
* Matura Repetytorium z testami Język Angielski Poziom Podstawowy MacMillan Answer Key
Niemiecki
Alles Klar TESTY WSZYSTKIE POZIOMY !!
DIREKT TESTY !!!!
cena
5-10 zł
format pdf
Adzia_19@poczta.fm
OLIMPIADA!
Hej Przygotowuje się ktos z was do olimpiady z GeOgRafiii? Jak oceniacie pierwszy etap? Czy w calej polsce jest ten sam temat? My mamy w woj. Warmińsko-mazurskim Azje i Polske. Jak jest u was?
studia
Hej. Mam jedno małe pytanko: "Czy na medycynę dostają się tylko sami piątkowi uczniowie?"Bo ja jestem średniakiem na biol-chemie i bardzo chcę iść na AM w Gdańsku lub Łodzi:)
Wejdźcie na moje testy!!!!!!!!!!
Zrobiłam 2 testy. O Londynie i stolicach świata. Może ktoś tam w końcu wejdzie i je oceni?
Wynalazki i doświadczenia związane z fizyką
Cześć wszystkim! Od dawna śledzę Waszą aktywność na wszystkich forach. Mam nadzieję że pomożecie mi, bo mam mały problem. nauczyciel uczący mnie fizyki jest bardzo wymagający pod względem praktycznym, tzn. bardziej ceni sobie wynalazki i doświadczenia od sprawdzianów, kartkówek itd. Czy może ktokolwiek z Was zna jakieś praktyczne i fajne doświadczenia lub wynalazki, mogą być one proste ale tez bardziej złożone, ucieszyłbym się również jeśli znalazły by się jakieś wynalazki ekologiczne. pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że mi pomożecie. :)
Technikum czy ogólniak?
Hej.Mam pytanie do gimnazjalistów(najlepiej trzecioklasistów) i licealistów(najlepiej pierwszoklasistów).Gdzie lepiej się wybrać do technikum czy liceum ogólnokształcącego?Uzasadnijcie swój wybór.:)Przyszłość planuje powiązać z biologią i chemią(np.medycyna).Mama mi doradza żebym poszła do technikum,bo po nim mam zawód a i na studia mogę iść(bo nie daj Boże jakby się coś stało np.ze zdrowiem i nie mogłabym studiować,to bądź co bądź będę mieć po nim zawód)Technikum trwa dłużej niż ogólniak ale to nie ma dla mnie różnicy;)Mam nadzieje że pomożecie.
matura z biologi podstawowej 2009
Wydaje mi się że skoro próbna matura była taka prosta to teraz dostaniemy bardzo trudną??Co o tym sądzicie???
Test
Hej,ostatnio zrobiłam test o okręgach przemysłowych w Polsce, ale jak moja koleżanka chciała go zrobić, to nie wyświetlił się jej na liście... U mnie jest normalnie na liście moich testów/quizów, ale w dziale już nie. Dlaczego?:)
Znajomi
Znalazłam opcję pozwalającą dodać użytkownika do znajomych. Nie wiem jednak gdzie lista owych znajomych się znajduje oraz czy fakt posiadania znajomych daje jakieś możliwości np. pisania do nich wiadomości. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź ;)
sądy
hejka mam pytanko do Was czy to prawda że żeby dostać się na studia prawnicze trzeba mieć kogoś w odzinie jakiegoś adwokata itp. proszę o Waszą odpowiedz ponieważ facet od wosu twierdzi że tak a ja że nie kto ma rację ja czy on?
dzięki z góry za odpowiedzi
buzii
Co jest ważniejsze,punkty z testów czy średnia?
Hej.Mam pytanie. Jestem w trzeciej gimnazjum i mam zamiar isc LO. Ale nie jestem pewna czy się dostanę.
Test humnistyczny poszedł mi dobrze, anglojęyczny też dobrze, ale matematyczno-przyrodniczy bardzo źle:/
Średnią będe miała ok. 4.0, może wyżej. Chcę isc do normalnego Ogólniaka wiem, że do jakiegoś dobrego LO to się nie dostanę. I nie wiem czy przy sprawdzaniu papierów zwracają bardziej uwagę na średnią czy na punkty z testów?
Będę wdzięczna jeśli ktoś coś poradzi...
Co jest ważniejsze,punkty z testów czy średnia?
Hej.Mam pytanie. Jestem w trzeciej gimnazjum i mam zamiar isc LO. Ale nie jestem pewna czy się dostanę.
Test humnistyczny poszedł mi dobrze, anglojęyczny też dobrze, ale matematyczno-przyrodniczy bardzo źle:/
Średnią będe miała ok. 4.0, może wyżej. Chcę isc do normalnego Ogólniaka wiem, że do jakiegoś dobrego LO to się nie dostanę. I nie wiem czy przy sprawdzaniu papierów zwracają bardziej uwagę na średnią czy na punkty z testów?
Będę wdzięczna jeśli ktoś coś poradzi...
WAKACJE NA SPONTANIE ;DD kto się pisze?? ;]
Siemanko ;))Zbieramy ekipe na tygodniowe wakacje na spontanie... ;DDNie wiadomo gdzie jak i z kim... Zbieramy chętnych szczęśliwych ludzi. Planowany termin wyjazdu 15 sierpień. Kto sie pisze ;DD?? ;DD ;))
Hej!
Lubie fizykę. Szukam czegoś nowego. Mam do Was prośbę- czy pomoglibyście mi? Jeżeli tak to super.
STRES MOŻE CI SKOCZYĆ - ODSTRESUJ SIĘ STRESEM
SKOK Z WYSOKOŚCI 9. PIĘTRA ZRESETUJE CIĘ NA MAKSA!
DŁUGI, SWOBODNY LOT, LUZ I ADRENALINA
TYLKO NA OBIEKCIE
2WIEŻE
WWW.2WIEZE.PL
ul. Marywilska 42E
JAK WSTAWIĆ ZDJĘCIE???
wiem tylko tyle:
najpierw muszę kliknąć zrób test, wybrać tam różne rzeczy np dla kogo ten etst jaki dział tagi itd., kliknąć dodaj pytanie i gdy juz jestem w tym miejscu gdzie wpisuje pytanie to po prawej stronie są takie "zakłądki" kikam "dodaj obraz" i gdy już tam jestem klikam w przeglądaj i wybieram odpoiedni obraz jaki chce wstawić. I właśnie tutaj się zakańcza moja kariera ; nie wiem co mama dalej zrobić rżeby ten obrazek się pojawił żebym mogła dać kolejne pytanie żeby to pytanie z tym obrazkiem się zapisało.. POMÓŻCIE!!!!!!! piszczie tutaj albo na e-mail:kacek21@o2.pl błagam pomóżcie bo to ogranicza mnie do robienia większych i ciekawszych testów;((
I po maturze :) Biologia podstawowa
Czekam na wasze wrażenia.W m. była dość prosta żadne pytanie nie zaskoczyło mnie na tyle że nie potrafiła bym na nie odpowiedziećw sumie najwięcej czasu poświęciłam na 1 bo nie mogłam go skojarzyć he hePóźniej główkowałam nad kolejnym... o wpływie anabolików na proces spermatogenezy nie wiedziałam jak to ująć żeby było dobrze a tak pyzatym za tym to nie przypominam sobie żeby coś mnie zaskoczyło te najprostsze wywarły na mnie największe wrażenie he he A jak wam poszło???
??????
Jak mogę skontaktować się z moderatorem tej strony???? czy wiecie? jeżeli tak to napiszcie balgam!!!!! To jest ważne!
WAKACJE
Jeszcze praktycznie około 3 tygodni nauki i wakacje!! JUHuuu hehh;) kto z was chciałby mieć wakacje a kto chciałby się jeszcze uczyć??co planujecie robić podczas wakacji? oby pogoda była udana. A my w szkole na wycieczke jedziemy do Oświęcimia ... :) a wy byliście gdzieś ?? jeżeli tak to napiszcie!! Niech to forum się rozkręci:))pozdroooo.. dla was dziewczyny, no dobra chłopaki dla was też .xd. .xd. .xd.
Czy ktoś zna na to odpowiedź?
Co zobić aby dobrze zapamiętywać różne daty?? Jakie są sposoby na dobrą naukę?
Studia biologiczne? TAK czy NIE?
Mam pytanie przede wszystkim do studentów ale też do wszystkich, którzy mogą mi pomóc. Gdzie można pracować po studiach biologicznych? A może lepiej wybrać jakiś inny kierunek? Tylko jaki? Pomóżcie...
problProblemy techniczne z testami
Chciałabym się dowiedzieć, dlaczego po zmianie, jakie zaszły na stronie, jakość rysunków w moich testach tak bardzo się pogorszyła i co powinnam zrobić, aby były po prostu czytelne? Spróbowałam wkleić obraz dwa razy większy, ale nic to nie dało. Zmieniłam również rozszerzenie na .png i też nic się nie zmieniło.
A druga sprawa to nie mogę uruchamiać swoich testów (dostępna jest tylko opcja „ucz się”), ale jeżeli jestem zalogowana to w wersji „ucz się’ pojawia mi się tylko jedno pytanie, a reszta nie.
Pzdr.
A druga sprawa to nie mogę uruchamiać swoich testów (dostępna jest tylko opcja „ucz się”), ale jeżeli jestem zalogowana to w wersji „ucz się’ pojawia mi się tylko jedno pytanie, a reszta nie.
Pzdr.
ochrona danych osobowych
Mam do Was pytanie
Jakie jest praktyczne zastosowanie prawa do ochrony danych osobowych w Polsce i jakie jest teoretyczne znaczenie tego prawa????
Z góry dziękuję za odpowiedzi
zad. do czwartku a muszę to mieć na jutro bo zeszyt pożyczam koleżance
dzięki i pozdr.
Jakie jest praktyczne zastosowanie prawa do ochrony danych osobowych w Polsce i jakie jest teoretyczne znaczenie tego prawa????
Z góry dziękuję za odpowiedzi
zad. do czwartku a muszę to mieć na jutro bo zeszyt pożyczam koleżance
dzięki i pozdr.
Siemka wam...
jeśli macie jakies ciekawe zadania z treścia do rozwiązania z klasy 3 gim. to moze odpiszcie
Pozdrawiam ;*
jeśli macie jakies ciekawe zadania z treścia do rozwiązania z klasy 3 gim. to moze odpiszcie
Pozdrawiam ;*
Jak tam po wakacjach?
Ciężko się było przestawić, ale jakoś trzeba. Najbardziej mi szkoda tych wypadów rowerowych...
Piraci z Karaibów rządzą!!!
Przypomnijcie tylko sobie tę niezapomnianą rolę Johnnego Deepa... I co o tym sądzicie? Jak dla mnie to najlepszy film jaki kiedy kolwiek wyprodukowano!!!
testy sprawdziany + odp TANIO
Witam.
Mam do sprzedania testy + odpowiedzi do angielskiego "Matura Success"
Dostępne poziomy:
NEW Snapshot_Intermediate
Intermediate
Pre Intermediate
Elementary
Są to wszystkie testy, zarówno duże sprawdziany jak i małe kartkówki, które robią nauczyciele. Do wszystkich są odpowiedzi.
Wysyłka O zł .
Testy masz w ciagu 24h .
Cena
Sprawdziany, Kartkówki, Testy- do książek MATURA SUCCESS !!!
Witam.
Dostępne poziomy:
Intermediate
Pre Intermediate
Elementary
Są to wszystkie testy, zarówno duże sprawdziany jak i małe kartkówki, które robią nauczyciele. Do wszystkich są odpowiedzi.
Wysyłka O zł .
Testy masz w ciagu 24h .
Cena
Sprawdziany, Kartkówki, Testy- do książek MATURA SUCCESS !!!
Witam.
Dostępne poziomy:
Intermediate
Pre Intermediate
Elementary
Wysyłka O zł .
Testy masz w ciagu 24h .
Cena
problem z nowymi pytaniami...
Ostatnio, gdy chciałam stworzyć nowy test, nie miałam żadnej możliwości, żeby wpisać tekst pytania. Natomiast odpowiedzi spokojnie mogłam tworzyć... No, ale na cóż mi same odpowiedzi - bez pytań.
Albo nie zauważyłam jakiejś opcji, alo coś nie działa. Bardzo prosiłabym o w miarę szybką odpowiedź :)
Albo nie zauważyłam jakiejś opcji, alo coś nie działa. Bardzo prosiłabym o w miarę szybką odpowiedź :)
moze troche polssskiego ? : D
ta , jestem tu nowa , ale moze troche więcej testów z polskiego ?
no sory , ale polski jest najważniejszym prezdmiotem i chyba trza zrobić kilka tessstów ,
pzdr : *
no sory , ale polski jest najważniejszym prezdmiotem i chyba trza zrobić kilka tessstów ,
pzdr : *
Zadanieee dla chemików ;))
Wiesia pijąc oranżadę ze szklanej butelki postanowiła obliczyć ile piasku kwarcowego stopiono w celu otrzymania tej butelki. wiedziała że piasek kwarcowy to głównie tlenek krzemu (IV) zaś zapamiętany z lekcji chemii wzór Na2O*CaO*6SiO2 też bardzo jej sie przyda.Masa tej butelki wyniosła 0,25kg. Jakie obliczenia znalazły się na kartce Wiesi ?
proszę o pomoc !
ps. te gwiazdki to mnożenie jakby ktos nie wiedział czasem ;DD
proszę o pomoc !
ps. te gwiazdki to mnożenie jakby ktos nie wiedział czasem ;DD
Kogo?
Hej ludzie chciałam zapytać kogo najczęściej słuchacie. Jakiś wokalista, zespół etc. Bo ja najczęściej peje a wy?
problem z testami
Przy tworzeniu testu nie mogę zapisać pytania zawierającego apostrof.
Dlaczego tak się dzieje? czy ja coś nie tak robię?
Proszę o odpowiedź
Dlaczego tak się dzieje? czy ja coś nie tak robię?
Proszę o odpowiedź
Tworzenie testów.
Dawno mnie nie było na tym portalu. Chciałam dzisiaj nadrobić ten stracony czas. Niestety, rozczarowałam się.
Większość testów, które dzisiaj rozwiązałam - głównie z języka hiszpańskiego - była żałośnie NIEDOPRACOWANA. Byłam bezlitosna, nie oceniałam ich zbyt pozytywnie. Ręce mi opadły!
Piszę tutaj na podstawie testów z hiszpańskiego, ale pewnie ten problem dotyczy również innych dziedzin. Te wszystkie quizy miały tyle błędów, że aż trudno zliczyć. Ja wiem, różni ludzie mają wiedzę na różnym poziomie, ale to wcale nie usprawiedliwia "byle jakości', literówek, błędnych rodzajników etc!
Po co zamieszczacie na tym portalu takie RZECZY? Nie można by się trochę wysilić i zajrzeć do słownika? Nie każę nikomu korzystać z dwutomowego Wielkiego słownika polsko-hiszpańskiego, ale mam na myśli zwykły translator, np.na Onet.pl. Trochę wysiłku!
Osobiście nie czuję się pewnie w takich dziedzinach jak fizyka, czy biologia, a co za tym idzie - nie zamieszczam testów z nimi związanych. Dla mnie to logiczne.
Nie każdy użytkownik potrafi zauważyć błędy. Można je natomiast nieświadomie zapamiętać. Potem jest jednak o wiele trudniej, żeby się ich 'oduczyć'.
A dla tych, którym się wydaje, że ranga jest najważniejsza, pozwolę sobie także zacytować Turasa:
"Tak, wpływ na rangę ma tworzenie testów ale tylko wtedy gdy są one oceniane przez innych użytkowników. Test bez oceny nie podnosi ilości punktów i rangi." A po co Wam testy ocenione na 10, czy 20 punktów? Zastanówcie się.
Mam nadzieję, że Memorizer.pl będzie się nadal rozwijał. Sama też wezmę się do pracy i zamieszczę jakiś quiz :) Wakacje mam, a pogoda nie chce z maturzystami współpracować
Większość testów, które dzisiaj rozwiązałam - głównie z języka hiszpańskiego - była żałośnie NIEDOPRACOWANA. Byłam bezlitosna, nie oceniałam ich zbyt pozytywnie. Ręce mi opadły!
Piszę tutaj na podstawie testów z hiszpańskiego, ale pewnie ten problem dotyczy również innych dziedzin. Te wszystkie quizy miały tyle błędów, że aż trudno zliczyć. Ja wiem, różni ludzie mają wiedzę na różnym poziomie, ale to wcale nie usprawiedliwia "byle jakości', literówek, błędnych rodzajników etc!
Po co zamieszczacie na tym portalu takie RZECZY? Nie można by się trochę wysilić i zajrzeć do słownika? Nie każę nikomu korzystać z dwutomowego Wielkiego słownika polsko-hiszpańskiego, ale mam na myśli zwykły translator, np.na Onet.pl. Trochę wysiłku!
Osobiście nie czuję się pewnie w takich dziedzinach jak fizyka, czy biologia, a co za tym idzie - nie zamieszczam testów z nimi związanych. Dla mnie to logiczne.
Nie każdy użytkownik potrafi zauważyć błędy. Można je natomiast nieświadomie zapamiętać. Potem jest jednak o wiele trudniej, żeby się ich 'oduczyć'.
A dla tych, którym się wydaje, że ranga jest najważniejsza, pozwolę sobie także zacytować Turasa:
"Tak, wpływ na rangę ma tworzenie testów ale tylko wtedy gdy są one oceniane przez innych użytkowników. Test bez oceny nie podnosi ilości punktów i rangi." A po co Wam testy ocenione na 10, czy 20 punktów? Zastanówcie się.
Mam nadzieję, że Memorizer.pl będzie się nadal rozwijał. Sama też wezmę się do pracy i zamieszczę jakiś quiz :) Wakacje mam, a pogoda nie chce z maturzystami współpracować
Moje testy nie chcą się publikować
Moje testy nie chcą się publikować, klikam opublikuj test, ale wyskakuje tylko błąd na stronie ( na pasku) i tyle nic sie nie dzieje, jest co prawda opcja, żeby zaniechać publikacji, ale sie nie publikuje. Nie wiem jak temu zaradzić?
Usunąć
Mam problem założyłem pytanie ale niepublikowałem bo już nie chciałem chciałbym usunąć ponieważ jest w moich testach a ja go nie chce co robić?
poprawka z historii sztuki
zdaje w sierpniu tego roku poprawke z historie sztuki i nie wiem na czym moglabym sie skupic najbardziej zeby ja zdac, mam niewiele czasu... PLS o pomoc
mój test nie działa
http://www.memorizer.pl/test,czlowiek-w-spoleczenstwie---spolecznosc-lokalna,4594.html
dlaczego nie wyświetlają się pytania, skoro w 'edycji pytań' jak najbardziej są. ?
dlaczego nie wyświetlają się pytania, skoro w 'edycji pytań' jak najbardziej są. ?
Mam problem
chciałam zmienić avatar i wpisałam jego adres obok 'przeglądaj' jednak zniknął ten stary, a nowy się nie pojawił. Jest tylko napisane 'zaloguj się aby pobrać avatar'. Wylogowałam i zalogowałam się, jednak nic to nie dało. Co robić???
olimpiada 2010
czesc, czy ktos z Was przygotowuje sie do olimpiady tegorocznej? jesli tak, to wpiszcie sie. ja biore w niej udzial (chociaz jestem w 2 gimnazjum) i zaczynam sie denerwowac. jakie temety prac wybraliscie?
Matura 2011
Hey,
To mój pierwszy post tutaj.
Jestem tegoroczną maturzystką. Jako przedmiot dodatkowy wybrałam Wos ;)
Jakieś sugestie, porady dotyczące przygotowań?
Jak Wy się przygotowujecie, korzystacie z jakiś pomocy naukowych? Jak tak to jakich ;))
pozdro!
To mój pierwszy post tutaj.
Jestem tegoroczną maturzystką. Jako przedmiot dodatkowy wybrałam Wos ;)
Jakieś sugestie, porady dotyczące przygotowań?
Jak Wy się przygotowujecie, korzystacie z jakiś pomocy naukowych? Jak tak to jakich ;))
pozdro!
LITEROWKA
Witam serdecznie,mieszkam w Norwegii i niestety nie posiadam polskiej klawiatury! na wiele pytan znam odpowiedz ale komputer odrzuca je ze wzgledu na brak polskich spolglosek ,jest na to jakas rada?? dziekuje i serdecznie pozdrawiam wszystkich tworzacych te strone
znowu problem z apostrofem
niestety, znowu mam problem z zapisaniem pytania zawierającego apostrof...proszę o odp
Totalny błąd systemu
Czyli jak możecie w 21 wieku trzymać hasła w postaci niezaszyfrowanej, na dodatek wysyłać je w jawnej postaci na mejla (bez ostrzeżenia)? Co to do cholery jest?
Mam nadzieję że szybko poprawicie taki absurdalny błąd bo tuj niezależnie jak dobre hasło, nic nie pomoże..
Mam nadzieję że szybko poprawicie taki absurdalny błąd bo tuj niezależnie jak dobre hasło, nic nie pomoże..
HELLLP!!!!!!!!!!
Zna ktoś z was jakieś tradycje, tylko nie świąteczne. Polskie. Jeśli ktoś coś wie i może się tym ze mną podzielić, proszę, niech to zrobi! Może cie mi tym życie uratować!
Testy bez testów...
Gdy chcę otworzyć jakiś test, pojawia się tylko informacja, na ile został on oceniony, natomiast nie ma w nim żadnego testu.
Wos - znane osoby. System do nauki
Napisałem małą aplikację działającą na zasadzie jak fiszki, do zapamiętywania znanych osób z zakresu wiedzy o społeczeństwie (politycy, nobliści itd.)
Pisałem go dla swojej dziewczyny, ale uznałem, że może się jeszcze komuś przyda, więc dodałem kilka opcji i udostępniam :)
Zapraszam do korzystania:
http://www.wos-osoby.pl/
Pisałem go dla swojej dziewczyny, ale uznałem, że może się jeszcze komuś przyda, więc dodałem kilka opcji i udostępniam :)
Zapraszam do korzystania:
http://www.wos-osoby.pl/
inny pomysł na test
Witam czy moglibyście stworzyć nowy sposób robienia testów . Myśle że zaoszczędziło by to troche czasu . Chodzi mi o coś takiego że wyrazy lub zdania z jednej grupy trzeba dopasować prawidłowo do wyrazów , odpowiedzi z drugiej grupy . Np w 1 zd jest 6 pytań i każde pytanie łączy sie z prawidłową odpowiedzią . Portal i tak jest bardzo fajny ale jeżeli chodzi o tworzenie testów to idzie to wolno i traci sie dużo czasu .
Mój test nie wyswietla pytan
Moj test nie wyswietla pytan po uruchomieniu, chociaz w edycji sa normalnie pokazane
http://www.memorizer.pl/test,zdrowie-longman,5192.html
http://www.memorizer.pl/test,zdrowie-longman,5192.html
test nie wyświetla pytań
Mój test:
Historia sztuki » terminologia, pojęcia z historii sztuki WIADOMOŚCI WSTĘPNE POWTÓRKA PRZED MATURĄ cz. 2
nie wyświetla pytań. Nie wiem co mam zrobić próbowała już kilka razy na nowo publikować zestaw, bezskutecznie
Historia sztuki » terminologia, pojęcia z historii sztuki WIADOMOŚCI WSTĘPNE POWTÓRKA PRZED MATURĄ cz. 2
nie wyświetla pytań. Nie wiem co mam zrobić próbowała już kilka razy na nowo publikować zestaw, bezskutecznie
matura z historii sztuki
Może ktoś z Was wie jakie mniej więcej trzeba mieć wyniki, aby się dostać na historię sztuki na uniwersytet jagielloński?
dodatkowe pytania
Mój pomysł polega na tym, żeby w opjci nauka kiedy klikamy "do powtórki" była możliwość wyświetlenia tego samego pytania pod spodem jeszcze raz to by bardzo pomogło ;)
Eurowizja 2011
Wiem, wiem może to i jest uznane za mało ambitne itd, ale cóż... Co sądzicie o tegorocznym finale? Kto powinien wygrać?
Moim skromnym zdaniem Paradise Oscar z Finlandii. Był urzekający i naturalny czego nie można powiedzieć o większości wykonawców...
Moim skromnym zdaniem Paradise Oscar z Finlandii. Był urzekający i naturalny czego nie można powiedzieć o większości wykonawców...
Hej !
Hej, dopieru się zarejestrowałem i zrobiłem 2 testy i czy mógłby ktoś wejść i ocenić je ?
Testy:
Środowisko Przyrodnicze Polski
Pogoda. Meteorologia
Naprawdę warto wejsc bo testy są ciekawe ;)
Testy:
Środowisko Przyrodnicze Polski
Pogoda. Meteorologia
Naprawdę warto wejsc bo testy są ciekawe ;)
Nowe testy
Błagam, błagam, błagam niech ktoś zrobi jakiś mądry i na poziomie test o Finlandii!!
Zapraszam do autorskich testów o Tolkienie:)
Zapraszam do autorskich testów o Tolkienie:)
Najsmutniejsze ballady na świecie
Zna ktoś coś sensownego? Jest parę fajnych zespołów, ale miłoby było gdybyście podzielili się ze mną fajnymi pomysłami piosenkami:)
brak testów
Długo nie zaglądałam na Waszą stronę, ale dzisiaj mi się jakoś złożyło i zauważyłam, że zostały usunięte moje testy z zadaniami ze zbiorów z pewnego wydawnictwa. Nadmieniam, że przed opublikowaniem zadań kontaktowalam się z tym wydawnictwem i wyrażono zgodę na publikację z zaznaczeniem skąd pochodzą tresci zadań.
Ciekawostki ze świata biologii
Piszcie tu jakieś ciekawostki (ale sprawdzone), które wpadły Wam w ucho podczas czytania, oglądania i czegoś tam kolwiek co robiliście na temat biologii. Zaczęłabym sama ale nie wiem od czego xD
CO ROBIĆ??
pogoda jest tak okropna, że zupełnie nie mam pomysłu co robić po pracy - jakieś pomysły? Sugestie??
Tworzenie testów
Mam drobne pytanko dot. tematu.
W jakiż sposób wstawiać więcej niż jedną poprawną odpowiedź do pytania w trybie "wpisz odpowiedź"? Po przecinku? Nie, kicha, wtedy wzięłoby całość jako poprawną.
Nie mam pomysłów, a jak wiadomo, w biologii jest tysiące nazw na jedną rzecz (i większość z nich nijak się z obiektem kojarzy..).
Re:Tworzenie testów
Mori-ka napisał(a):
Mam drobne pytanko dot. tematu. W jakiż sposób wstawiać więcej niż jedną poprawną odpowiedź do pytania w trybie "wpisz odpowiedź"? Po przecinku? Nie, kicha, wtedy wzięłoby całość jako poprawną. Nie mam pomysłów, a jak wiadomo, w biologii jest tysiące nazw na jedną rzecz (i większość z nich nijak się z obiektem kojarzy..).
Bardzo prosto :) W edytorze jest przycisk "Dodatkowa odpowiedź" po naciśnięciu którego pojawia się kolejne pole w które możesz wpisać następną odpowiedź. I tak do woli :) Pamiętaj też, że nie ma znaczenia wielkość znaków. Obojętnie czy Wielką czy małą literą wpisze odpowiedź osoba rozwiązująca test zostanie ona zaliczona poprawnie. Powodzenia i w razie problemów, pisz tutaj albo na info[małpka]memorizer.pl
PozdrawiamMam drobne pytanko dot. tematu. W jakiż sposób wstawiać więcej niż jedną poprawną odpowiedź do pytania w trybie "wpisz odpowiedź"? Po przecinku? Nie, kicha, wtedy wzięłoby całość jako poprawną. Nie mam pomysłów, a jak wiadomo, w biologii jest tysiące nazw na jedną rzecz (i większość z nich nijak się z obiektem kojarzy..).
brak możliwości dodania opisu - tylko u mnie?
Serwus,
Nie mogę dodać opisu do testu. Pojawia się textfield do wpisania, jest aktywny, wydaje się że wszystko działa ale po wciśnięciu "Dalej" - opis jest pusty. Zapisywanie tagów działa poprawnie. Pytanie - czy to tylko u mnie? Próbowałem w przeglądarkach Firefox i Chromium.
Typ pytania mógłby być widoczny podczas tworzenia pytania
Było by weselej gdyby na formatce do dodawania pytania był widoczny aktualnie wybrany typ pytania. W przypadku typów wybór jednokrotny/wpisz odpowiedź - brak wyświetlanego typu może być lekko mylący. Co myślicie?
otrzebuję testu z geografii. Klasa pierwsza liceum, poziom rozsz. Zakres materiału: - mapa jako obraz przestrzeni geograficznej -
potrzebuję testu z geografii. Klasa pierwsza liceum, poziom rozsz. Zakres materiału: - mapa jako obraz przestrzeni geograficznej
Testy nie wyświetlają pytań
Trzy dodane przeze mnie testy nie wyświetlają pytań. Potrzebuję wszystkich trzech w trybie pilnym. Inne testy działają. Używam przeglądarki Firefox. Chodzi o testy: Słówka z działu tematycznego "Zakupy i usługi", "Życie rodzinne i towarzyskie" oraz "Żywienie" z Success Upper Intermediate.
Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.
Re:Testy nie wyświetlają pytań
rockmanka003 napisał(a):
Trzy dodane przeze mnie testy nie wyświetlają pytań. Potrzebuję wszystkich trzech w trybie pilnym. Inne testy działają. Używam przeglądarki Firefox. Chodzi o testy: Słówka z działu tematycznego "Zakupy i usługi", "Życie rodzinne i towarzyskie" oraz "Żywienie" z Success Upper Intermediate. Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.
Przepraszamy za problem, mieliśmy niewielką awarię, testy działają już prawidłowo.Trzy dodane przeze mnie testy nie wyświetlają pytań. Potrzebuję wszystkich trzech w trybie pilnym. Inne testy działają. Używam przeglądarki Firefox. Chodzi o testy: Słówka z działu tematycznego "Zakupy i usługi", "Życie rodzinne i towarzyskie" oraz "Żywienie" z Success Upper Intermediate. Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc.
Szukam piosenki
Nie wiem jaki ma tytuł, ani kto ją wykonuje. W teledysku mały chłopiec buduje zamek z piasku, ogromniasty. Jest bardzo spokojna. Przechadza się też w nim dziewczyna w jakiejś zwiewnej sukience, jest wietrznie. Jeżeli ktoś wie cokolwiek o tej piosence, proszę o pomoc:)